TΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ | ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ | ΤΟ ΚΟΙΝΟ | ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ | ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οικονομική κρίση, η πανδημία, αλλά και τα τελευταία γεωπολιτικά γεγονότα επιταχύνουν τις εξελίξεις με ραγδαίο ρυθμό και ο νευραλγικός τομέας της Δικαιοσύνης αναμφίβολα θα πρέπει να ακολουθήσει τον μετασχηματισμό για να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Το 1ο Legal Transformation Conference θα αναδείξει τις ανάγκες στον χώρο που έχουν εντοπιστεί, αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να αποφασιστούν, ώστε η Δικαιοσύνη να εναρμονιστεί με την σύγχρονη εποχή και να διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε μία σειρά ζητημάτων που θα απασχολήσουν τον νομικό κόσμο και τις επιχειρήσεις.
Συγχρόνως, το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για την χώρα και οι επενδύσεις αποτελούν πλέον τη σημαντικότερη προτεραιότητα. Αντιθέτως, η διαμεσολάβηση, οι εκκρεμείς υποθέσεις και οι αγκυλώσεις του συστήματος, αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη του νομικού και δικαστικού χώρου.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ετήσιου Πίνακα Αποτελεσμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανεξαρτησία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης στις χώρες μέλη της ΕΕ (EU Justice Scoreboard), η Ελλάδα, σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες, βρίσκεται σε χαμηλή θέση συγκριτικά με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, η χώρα μας δεν έχει περιληφθεί στους σχετικούς δείκτες αξιολόγησης της δικαιοσύνης, όπως τον δείκτη (Just-stat). Άρα, η επιτυχής εφαρμογή του σχεδίου δράσης του Υπουργείου θα συμβάλλει στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Τομέα της Δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και άλλα ακόμη, θα αναδείξει το #LTC22, το οποίο διοργανώνεται την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην αίθουσα Ilissos στο ξενοδοχείο DIVANI Caravel από την Palladian Conferences σε συνεργασία με το έγκριτο περιοδικό ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ και το DikastikoReportaz.gr
Η συμμετοχή στo υβριδικό συνέδριο θα είναι δυνατή τόσο με φυσική παρουσία, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, όσο και online μέσα από την πλατφόρμα zoom.


ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Ακολουθούν αναλυτικά οι τρεις θεματικές ενότητες του συνεδρίου:
 • ΕΝΟΤΗΤΑ I: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης και ο εκσυγχρονισμός του δικαστικού συστήματος (ejustice)
 • ΕΝΟΤΗΤΑ II: Οι Λειτουργίες του Δικαστικού Συστήματος αντιμέτωπες με τις προκλήσεις της τεχνολογίας, οι διαστάσεις και οι κίνδυνοι του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
 • ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ: Τηλεδίκες: Το σύγχρονο «Δικαστήριο»: Οφέλη & Προβληματισμοί.

Οι ενότητες θα εκπροσωπηθούν από 2, 3 ή 4 ομιλητές με στόχο την διεξαγωγή συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για το συγκεκριμένο θέμα. Τις ενότητες, θα συντονίσουν κυρίως δημοσιογράφοι του δικαστικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

 • Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη
 • Εκπροσώπους της Δικαιοσύνης
 • Θεσμικά μέλη ενώσεων του δικαστικού κλάδου
 • Νομικούς και διαμεσολαβητές
 • Τραπεζικά στελέχη
 • CEOs, CFOs, CIOs και υψηλόβαθμα στελέχη από τους κλάδους που συνθέτουν την «έξυπνη» πόλη (μεταφορές, δίκτυα, υποδομές, περιβάλλον, ενέργεια, επικοινωνία, δημόσια υγεία)
 • Επιχειρηματίες
 • Μέλη ΔΣ εταιρειών
 • Δικηγόρους & Συνεργάτες μεγάλων Law Firms

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Η PALLADIAN CONFERENCES (www.palladianconferences.gr) αποτελεί ανεξάρτητο business unit της PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS με αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων. Σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι η ανάδειξη σημαντικών θεμάτων από όλο το φάσμα της οικονομικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS (www.palladian.gr) είναι εταιρία συμβούλων στρατηγικής επικοινωνίας με ειδίκευση στις εξής υπηρεσίες: communication strategy development, media relations, public affairs, crisis & issues management.
Το περιοδικό, με τίτλο «ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ», καλύπτει με εγκυρότητα ένα πραγματικό κενό στην έντυπη και εξειδικευμένη ενημέρωση για τον χώρο της Δικαιοσύνης. Μετά από πολύχρονη ενασχόληση με τον δικαστικό κλάδο, μια έμπειρη συντακτική ομάδα δημοσιογράφων και δικηγόρων, αποφάσισε την έκδοση ενός περιοδικού ποικίλης ύλης, αποκλειστικά, προερχόμενης από τον χώρο της τρίτης εξουσίας. Με πλούσια αρθρογραφία, ιδιαίτερες έρευνες από την εγχώρια και διεθνή νομική πραγματικότητα, καταγραφή και ανάλυση σημαντικών αποφάσεων, προβολή προσώπων, που υπηρετούν και επηρεάζουν την απονομή του δικαίου, προβλήματα και χρηστικές πληροφορίες για το νομικό και όχι μόνο κόσμο της χώρας. Ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης, 72 σελίδων, για κάθε δικαστικό και εισαγγελικό λειτουργό, δικηγόρο, δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και νομικά τμήματα επιχειρήσεων και Ομίλων. Παράλληλα, ο ηλεκτρονικός βραχίονας, του περιοδικού, είναι το site DikastikoReportaz.gr το οποίο ακολουθεί τις εξελίξεις και ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για όσα συμβαίνουν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας ή εκδήλωση ενδιαφέροντος για την χορηγική υποστήριξη του συνεδρίου μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας:

 • Έρρικα Ανδριανοπούλου, Conferences Manager, andrianopoulou@palladianconferences.gr, τηλ. 210 339 2322
 • Νικόλας Δερβενούλας, Account Manager, email: dervenoulas@palladian.gr, τηλ. 210 339 2321.UNDER THE AUSPICES OF


SUPPORTERS


GOLD SPONSOR


BRONZE SPONSOR


COMMUNICATION SPONSORS