TΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ | ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ | ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Athens Health Forum, που διοργανώθηκε από την Palladian Communications Specialists, υπό την αιγίδα του Π.Ε.Φ. και Σ.Φ.Ε.Ε., στέφθηκε με επιτυχία τόσο από πλευράς παρουσίασης και διάρθρωσης του προγράμματος, σημαντικών συμμετοχών και ουσιαστικού διαλόγου, όσο και από πλευράς διάχυσης των συμπερασμάτων που εξήχθησαν και κατά επέκταση της ευρείας δημοσιότητας που έλαβε από τα ΜΜΕ.

Εκτιμούμε ότι το 2ο Athens Health Forum που έχουμε ήδη προγραμματίσει για το πρώτο εξάμηνο του 2015 θα είναι ακόμη πιο δημιουργικό και παραγωγικό, προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών από το χώρο της υγείας στη χώρα μας.

- Πατήστε εδώ για να δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου
- Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Συνεδρίου
- Click here to view the Conference’s bookΘεματολογία – Πρόγραμμα:

I PANEL

Η Υγεία σε κρίση: Μεγάλη ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις

Η κρίση οδήγησε το ΕΣΥ στα όρια αντοχής του. Συνεχείς περικοπές επεβλήθησαν από το Μνημόνιο με συνέπεια να μειωθούν δραματικά οι δαπάνες υγείας. Αυτό αποτέλεσε μία νέα βάση για αναδιάρθρωση του συστήματος. Μπορεί ένας ενιαίος φορέας πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως σχεδιάστηκε, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων, να ελέγξει τις δαπάνες και να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα υγείας στην Ελλάδα;

II PANEL

Ξαναχτίζοντας το ΕΣΥ: πείραμα ή πραγματική μεταρρύθμιση;

Από την αρχή του χρόνου οι ασφαλισμένοι είδαν την ζωή τους να αλλάζει και το Υπουργείο Υγείας να εκτιμά ότι η μεταρρύθμιση θα διαρκέσει τουλάχιστον 3 χρόνια. Το ερώτημα, είναι αν οι αλλαγές που αποφασίστηκαν θα οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αποδοτικό σύστημα Υγείας, το οποίο θα μπορεί να συγκριθεί με επιτυχημένα συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

III PANEL

Πολιτική φαρμάκου: To τίμημα για ασθενείς και επιχειρηματικότητα

Τη μεγαλύτερη πίεση για οικονομία δέχθηκε ο φαρμακευτικός κλάδος. Οι συνεχείς περικοπές στα φάρμακα και η ανάγκη για έλεγχο της δαπάνης οδήγησε σε μειώσεις των τιμών, με αποτέλεσμα να δοκιμαστεί η αντοχή των φαρμακευτικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αμφίβολο παραμένει, αν τελικά αυτή η πολιτική ωφελεί τους ασφαλισμένους οι οποίοι δυσκολεύονται πλέον να έχουν πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα.

IV PANEL

Καινοτομία: ιατρική έρευνα και τεχνολογία, οι πιο σημαντικοί μοχλοί ανάπτυξης

Το μεγάλο στοίχημα της φαρμακοβιομηχανίας να πρωταγωνιστήσει σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας μέσα από την καινοτομία και την έρευνα. Οι δυνατότητες που δίνει στους νέους επιστήμονες να χρησιμοποιήσουν εξατομικευμένες θεραπείες, τεχνικές, σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία και εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Υπάρχουν οι προοπτικές που κάνουν την Ελλάδα ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο και πως αυτές μπορούν τελικά να ωφελήσουν τους έλληνες ασθενείς;Ομιλητές :

PANEL SPONSORSBRONZE SPONSORSDISTINGUISHED PARTICIPATIONSCORPORATE PARTICIPATIONSUNDER THE AUSPICES OFCOMMUNICATION SPONSORS